БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ. Това каза Георги Свиленски, зам.-председател

...
БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ. Това каза Георги Свиленски, зам.-председател
Коментари Харесай

Свиленски: БСП няма да подкрепи правителство на ГЕРБ

БСП няма да поддържа правителство на ГЕРБ. Това сподели Георги Свиленски, зам.-председател на БСП.

" БСП е за програмен, народен и надпартиен кабинет, който да бъде формиран с цел да режи 3-4 предпочитани задания, стоящи пред България. Този кабинет би трябвало да бъде подсилен от оптимален брой народни представители ", уточни той.

Според него не е обикновено и разумно да се вършат шест пъти избори за три години. Той добави, че хората в цялата страна са разочаровани от политиците. Хората желали от народните представители " да седнат и да си свършат работа ".

" Урокът от ниската изборна интензивност е пестник, който получиха всички политически партии. Виждам, че през днешния ден президентът се пробва да се дистанцира, само че всички, които са свързани с политиката, носят отговорност за този невисок резултат на изборите ", сподели още пред bTV той.

Георги Свиленски е безапелационен, че няма да поддържа държавно управление на Борисов, Главчев, Пеевски, Петков или Василев. Според нето министър председателят би трябвало да е човек, на който всички имат доверие.

" Нека първо да изберем ръководителят на Народното събрание, тъй като знаете, че имаше проблем с този пост в предходния парламент. От избора на ръководител зависи и какво държавно управление ще има България ", сподели още той.

Зам.-председателят на БСП коментира и пагубните резултати на партията след изборите. " Ако знаехме, за какво резултатите са такива, нямаше да бъдат такива ", сподели той.

Георги Свиленски сподели, че незабавно след вота " 2 в 1 " още веднъж са призовали водачите на левите партии да се обединят, само че съгласно него те се сещат за това единствено два месеца преди избори, когато се редят листите. Той е безапелационен, че в ляво има прекалено много водачи с неосъществими упоритости.

" Нека дойдат с оферти, с визия за развиване на лятото и с проект за развиването на България. Тези леви партии, които се явиха на изборите, се оказаха с малко над 1% поддръжка. А уж Корнелия Нинова не била разпознаваема от гласоподавателите “, сподели още той и повтори, че страната би трябвало да има лява партия, която да пази ползите на българите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР